Spel över nationernas gränser

Europeiska samarbeten förekommer idag inom en mängd olika områden och spel är inget undantag. Tack vare nätet har svenska spelare idag ett betydligt bredare utbud utav spel att välja mellan. Många utav de kända casinosajterna är nämligen placerade ute i Europa och det är inte ovanligt att du trots en sida helt på svenska, spelar mot spelare ifrån andra delar utav världen. Det finns även spel där det är mer tydligt att just detta sker, till exempel internationella lotterispel med dragningar som gäller för flera olika nationer.

Spelet Eurojackpot är ett sådant och har under åren delat ut miljonvinster till vinnare i flera olika länder. Den första dragningen hölls i mars 2012 och sedan 2013 finns spelet tillgängligt för svenska spelare och sköts här utav det statligt drivna bolaget Svenska Spel. Varje fredag hålls en gemensam dragning för de drygt 20 nationer som är med och spelar

Raden som tas ut och även den som du själv ska lämna in för att vara med, ska bestå utav fem nummer mellan 1 och 50, samt två stycken stjärnnummer mellan 1 och 10. För den som lyckas få alla nummer rätt i sin rad väntar en riktig storvinst i form utav den ständigt växande jackpotten, som alltid är på minst 10 miljoner Euro. För varje vecka som en vinnare uteblir, växer sig jackpott-summan större och större tills den slutligen delas ut. Som mest kan jackpotten växa upp till 90 miljoner Euro, vilket omväxlat till svenska kronor är närmare en miljard. Även för den som inte får alla rätt på sin rad brukar det finnas stora summor att plocka hem. Alla rader som har minst 3 nummer rätt tilldelas en vinst, oavsett om de rätta numren är i den vanliga raden eller som stjärnnummer.

Dragning och spelstopp
För att vara med och spela gäller det att du har lämnat in din rad senast klockan 19:00 på fredagen. En timme senare, det vill säga klockan 20:00 svensk tid, så hålls den officiella dragningen i finsk Helsingfors där den vinnande raden tas fram. Tidigare visades denna dragning på tv här i Sverige, men numera kan man istället följa den över nätet via Svenska Spels hemsida. Om man missar denna finns alltid möjligheten att i efterhand kontrollera sin spelade rad för att se om man har vunnit eller ej. Till exempel kan man se dragningen på nytt, eller logga in på sitt spelkonto, där man omedelbart får ett meddelande om hur det har gått.